Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkmornar/public_html/wp-content/themes/pkmornar/lib/acf/includes/api/api-template.php on line 502

Na Sajmu mogućnosti

prvi put sudjelovao i plivački klub Mornar


Danas je, drugu godinu zaredom, u Parku mladeži održan "Sajam mogućnosti" koji je druga komponenta u sklopu programa "Zajedno više možemo" kojeg Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta Grada Splita i Odjel za prevenciju PU splitsko-dalmatinske provodi u osnovnim školama. Na sajmu se okupilo više od tisuću splitskih osnovnoškolaca, uglavnom učenika četvrtih razreda.
Obilazeći štandove na sajmu sa svojim učiteljicama i učiteljima, učenici su se upoznali s radom pedesetak splitskih klubova, udruga, folklornih društava. Osim njih, veliko zanimanje učenika izmamili su djelatnici prometne policije, ekipe protueksplozivne zaštite, vatrogasci, hitna pomoć i GSS.

IMAG0045  
Dok su neki svirali bubnjeve, gledali teleskopom Kozjak, penjali se na umjetnoj stijeni ili pak uz pomoć vatrogasaca šmrkom gađali boce, a onda i (ne)prijatelje cekavce, drugi su samo šetali, trčali i isprobavali različite sportove te se tako riješavali energije nakupljene u školskim klupama.
Plivački klub Mornar predstavio se na štandu zajdeno sa plivačkim klubom Cipal. Djeca su pokazala zanimanje najviše za plivačke rekvizite. Iznenađeni su ostali i učitelji i učiteljice jer nisu znali da se sa avionom može plivat!

IMAG0055  IMAG0048  

Šta je ovo? Čemu ovo služi? Oćete li mi dat jedan letak? Kako to radi? – bila su najčešća postavljena pitanja koja smo uspjeli čuti u silnom dječjem metežu. Poharali su sve i toliko bili uporni da su čak palili i gasili sirenu hitne pomoći samo da vide kako to radi i di se pali!

IMAG0053  

I dok se po atletskoj stazi išlo od štanda do štanda i skupljalo sve šta se davalo na travnjaku se održavao zabavni program sa raznim natjecanjima u kojima su sudjelovali mali posjetitelji. Uz živu muziku, plesalo se, pjevalo i igralo sve do popodne.

 


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkmornar/public_html/wp-content/themes/pkmornar/lib/acf/includes/api/api-template.php on line 502