Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkmornar/public_html/wp-content/themes/pkmornar/lib/acf/includes/api/api-template.php on line 502

Svjetsko prvenstvo u 50m bazenu

Melbourne (AUS), 25.03. – 01.04.2007

Melbourne je domaćin Svjetskog prvenstva u 50m bazenu. Očekuje se nastup najvećih svjetskih plivača. Iako nam ne nastupaju Duje Draganja, Alexei Puninski i Gordan Kožulj nadamo se dobrim rezultatima naše reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo u plivanju okupilo je rekordan broj natjecatelja, 2195 sportaša iz 173 zemlje. Najbrojnija je reprezentacija kine sa 109 članova. Svjetska plivačka federacija (FINA) postavila je rakordan nagradni fond 1.925 milijuna USD. Tako da će pojedinačni svjetski prvaci osim zlatnih medalaj dobiti 12.000 $, uz srebro ide 7.000 $, a uz broncu 5.000 $.

Dok su natjecanja u ostalim sportovima već počela, početak plivačkih natjecanja je u nedjelju, 25.03.2007. Mnogi plivački stručnjaci predviđaju da bi Melbourne mogao biti jedno od najkvalitetnijih i najuzbudljivijih plivačkih natjecanja u povijesti. Rivalstvo plivačkih reprezentacija SAD i Australije je dobro poznato svima. Australci znantno oslabljeni, povlačenjem Iana Thorpa, prešutno već priznaju nadmoć amerikanaca u muškoj konkurenciji, a pravu bitku nastoje prebaciti na žensku konkurenciju. Amerikanci predvođeni super zvijezdom Michaelom Phelpsom, u svom stilu, najavljuju dominaciju u obje konkurencije, a dugoprugaš Larsen Jensen čak najavljuje mogućnost prekida dominacije australaca u disciplini 1500 metara slobodno (Australci nisu izgubili na SP u ovoj disciplini od 1991.) Međutim natjecanje u Melbournu sasvim sigurno neće biti samo dvoboj ove dvije plivačke velesile, južnoafrikanac Ronald Schoeman pred sam početak natjecanja izjavljuje da je nepobjediv u svojim utrkama. Možda ga je za takvu izjavu ohrabrila ozljeda našeg Duje Draganje. Ipak sigurno je samo da će aktualni svjetski prvak Filipo Magnini (ITA) i olimpijski pobjednik Pieter van Hoogenband (NED) testirati ovu Schoenmanovu izjavu u finalu utrke 100 metara slobodno, vjerojatno jednoj od najuzbudljivijih utrka na programu.

 

Više o Svjetskom prvenstvu

http://www.melbourne2007.com.au/


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkmornar/public_html/wp-content/themes/pkmornar/lib/acf/includes/api/api-template.php on line 502