Trener Damir odlazi u mirovinu

Simbolično, završetkom ljetne sezone za njegove kategorije mlađih kadeta i kadeta završilo je jedno lipo poglavlje službene trenerske priče našeg trenera Damira Radića. Zaslužena mirovina je tu, a da sve prođe onako kako triba pobrinule su se njegove generacije plivača i plivačica, od 1983.-2014. koji su mu na jučerašnjem natjecanju priredile nezaboravan oproštaj i zahvalu. Na tribinama su mu sve rekli transparentom na kojem je pisalo:
Svemu jednom dođe kraj, al mi smo Vaš vječni sjaj.
Što dali ste nama, nosimo dalje i Vaša ljubav u nama traje.
Za to vrijeme bazenom se orila pjesma Samo nas nebo rastavit može…dok mu je trener Ante, izaslanik generacija uručivao zahvalu.

Prvenstveno iznenađen i dirnut iskazanom pažnjom trener se naklonom zahvalio svima prisutnima (ne smimo vam reć da je i zasuzio, od sriće naravno). Kasnije nam je trener otkrio da ga je nakon jutarnjeg dijela natjecanja iznenadila njegova sadašnja generacija koja mu je priredila doček u svlačionici punoj konfeta i balona te su mu prigodno uručili majicu s njihovim imenima za uspomenu (svih kojih su se sjetili, a ostale će trener dodat naknadno, ne brinite). Tu su i pjesmice, slike, zahvale raznih oblika kojima su dica iskazala ono šta osjećaju… I šta onda više reć… kad spomenete trenera Damira znate da je naučia po Splita plivat, znate da je ostvaria niz vrijednih rezultata tijekom svoje trenerske karijere (nećemo sad o tome), znate da je odgojio brojkom i slovima 31 generaciju plivača i plivačica od kojih neki već sada nam svoju dicu vode na bazen, znate da je spašavao živote (u doslovnom smislu te riječi), znate da je utkao znanje, ljubav, strpljenje, empatiju, radost, ustrajnost i još puuuno toga u živote svojih generacija koje su mu jučerašnjom gestom zahvalile na najlipši mogući način. Sad može lipo miran u mirovinu, a oče li mirovat to ćemo tek vidit.

U ime svih generacija, TRENERU HVALA!!!